Sportivul român Cătălin Chirilă a câştigat duminică medalia de aur la proba de canoe simplu pe distanţa de 1.000 de metri organizată în cadrul Campionatului Mondial de canoe desfăşurat la Halifax (Canada).

Potrivit agerpres.ro, tulceanul legitimat la CSA Steaua a încheiat cursa cu un timp de 4 min 14 sec 28/100 după ce în cursul serii reuşise un timp şi mai bun de 3 min 59 sec 40/100.

Românul a reuşit astfel să îl învingă la o diferenţă de 1 sec 52/100 pe multiplul campion mondial şi campionul olimpic de la Tokyo, brazilianul Isaquias Santos, şi la distanţă de 1 sec 93/100 pe multiplul medaliat mondial și european, cehul Martin Fuksa.

Cei doi sportivi de talie mondială au fost nevoiţi să se mulţumească cu medaliile de argint, respectiv bronz.

Călin Chirilă, care a mai fost medaliat în cursul zilei de sâmbătă, tot la Halifax, cu argint la proba de canoe simplu pe 500 metri, a obţinut astfel cea mai importantă medalie din carieră.

România a fost reprezentată la campionatul mondial de şase sportivi conduşi de antrenorul Florin Popescu care şi-a propus măcar două clasări pe locurile 4-6 şi 6-9.

Ultima medalie la un campionat mondial de kaiac-canoe a fost adusă în România în 2017 de Victor Mihalachi şi Leonid Carp care s-au întors din Racice (Cehia) cu argintul probei de canoe dublu pe 500 de metri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!