Tapas & Wine 11-13 noiembrie

Restaurantul Graf din Oradea i-a obișnuit deja pe orădeni cu duete culinare memorabile. După succesul celei de-a doua ediții a evenimentului Graf fEAT. Tudor Burgers, cei de la Graf pregătesc o nouă experiență de neratat cu tapas ca în Spania și vinuri iberice și portugheze.

Vedeta evenimentului va fi Jamon Iberico Bellota 100% Pata Negra, una dintre cele mai apreciate delicatese la nivel mondial. Dincolo de preparatul în sine, va fi însă deosebit și modul de servire. Jambonul va fi feliat de Daniel Gorgu, Cortador Profesional de Jamon, adică o persoană care și-a dedicat întreaga carieră studierii și felierii desăvârșite a acestei comoare culinare.

În timp ce vă veți delecta cu felii perfecte de jamon, Daniel Gorgu va fi disponibil pentru a vă povesti despre secretele jamoanelor iberice de vineri, 11 noiembrie, până duminică, 13 noiembrie, inclusiv (până la ora 17:00).

Meniul de tapas este creat de consultantul culinar Peter Pataky special pentru acest weekend. De la renumiții patatas bravas (cartofi prăjiți sub formă de cuburi) până la ardei Padron, faimoasele Gilda (un fel de frigărui) ori toast-urile cu San Marzano și brânză maturată, fiecare preparat a fost gândit în așa fel încât să vă ofere o experiență pentru toate simțurile. Desertul constă într-un cheesecake preparat după o rețetă din Țara Bascilor, acolo unde acesta se prepară fără aluat, accentul fiind pus pe crema savuroasă de brânză, coaptă încet, încet, până se formează o crustă irezistibilă de zahăr ars deasupra.

Nu doar preparatele au povești la Graf, ci și vinurile. Tocmai de aceea a fost invitat somelierul Adrian Butuc, un specialist de origine româno-portugheză, care a pregătit o selecție specială de vinuri spaniole și portugheze. Adrian Butuc are o experiență de două decenii în domeniul vinurilor, fiind, de-a lungul timpului, jurat în cadrul mai multor competiții internaționale, dar și consultant și educator pentru nume importante la nivel mondial. Așadar, este o ocazie de neratat pour les connaisseurs, dar și pentru cei care își doresc să descopere fascinantul univers al vinurilor.

Dacă deja simțiți că papilele gustative au intrat în alertă, vă recomandăm să vă faceți o rezervare din timp, întrucât în cadrul episodului precedent Graf fEAT. a fost full-house la restaurant. Vă reamintim că Tapas & Wine începe vineri, 11 noiembrie, și se încheie duminică, 13 noiembrie.

Dacă doriți să fiți la curent cu evenimentele noastre viitoare, vă invităm să urmăriți pagina noastră web www.restaurantgraf.ro și paginile social media: facebook.com/restaurantgraf și instagram.com/graf_povestesifoc.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!