Jonathan Duhamel este primul canadian care a castigat Campionatul Mondial de Poker. Acesta l-a invins pe John Racener din SUA, si a plecat acasa cu fabulosul premiu de 86 de milioane de dolari, de la cazinoul Rio din Las Vegas.

Jonathan Duhamel are doar 23 de ani si a renuntat la scoala in urma cu doi ani de zile, cand a decis sa se dedice cu totul acestui joc, pokerul.

Astfel, tanarul a declarat ca pentru a deveni cel mai bun in acest domeniu, trebuie sa inveti, sa inveti si iar sa inveti, deoarece pokerul este un joc al mintii, un joc psihologic.

Iti trebuie cativa ani de zile sa ajungi un jucator profesionist, iar pentru asta trebuie sa iti construiest calitatile de care ai nevoie pentru a "supravietui" printre cei mai buni: analiza, strategie, matematica.

Si noi, romanii avem cu cine ne mandri. Supranumit "Omul de gheata", cel aflat in top trei mondial, Daniel Negreanu, este un tanar obisnuit care nu iese in evidenta . Dar care are in cont nu mai putin de 12 milioane de dolari, bani realizati de pe urma jocului de carti.

Pokerul american este specialitatea lui si la numai 36 de ani a pierdut deja sirul turneelor pe care le-a castigat peste tot in lume.