În luna februarie, bucureşteanul Stelian Jurcă a primit diagnosticul de obezitate morbidă, după ce doctorii au constatat că avea 350 de kilograme, la vârsta de 47 de ani. El se îngrăşase treptat, fără să fie preocupat prea mult de kilogramele în exces.

Mai mult, când a fost dat afară din postul de gardian public, în 2005, pentru că nu mai putea îndeplini baremele fizice, Jurcă a mai pus pe nerăsuflate o sută de kilograme, de supărare.

Viaţa i s-a schimbat în ziua în care 16 oameni s-au chinuit pentru a-l scoate din casă şi a-l duce la spitalul Sfântul Ioan. După numai trei zile de la operaţie a fost externat, iar de atunci trebuie să respecte un regim alimentar sănătos, fără zahăr şi grăsimi.

"Am o listă pe care mi-a dat-o domnul doctor. Mănânc totul degresat, nu grăsimi, nu zahăr, dar iaurt, compoturi. Puţin şi dese", spune Stelian Jurcă. Omul simte acum că poate din nou să trăiască. Se simte mai uşor ba chiar poate să îndoaie şi picioarele.

"Poftele nu mi-au dispărut, vă daţi seama, dar mă abţin. Vă spun sincer, nu mai mănânc cum mâncam înainte, slănină cu muştar. Mulţumesc foarte mult echipei medicale care s-a implicat foarte mult şi care mă ajută în continuare", spune Jurcă.

Atunci când l-au văzut prima dată pe Stelian Jurcă, medicii spuneau că va slăbi 100 de kilograme în 6 luni. Bărbatul a depăşit însă toate aşteptările, pierzând de două ori mai multe kilograme.