Poliţiştii americani l-au arestat pe cel mai mare "pirat" al internetului, care prin site-ul său Megaupload a furat videoclipuri şi muzică în valoare de 387 de milioane de dolari, potrivit gandul.info, care citează Daily Mail.

Kim Dotcom este fondatorul Megaupload, un site de sharing aflat la baza "celui mai mare furt de drepturi de autor" de pe internet. Dotcom, în vârstă de 37 de ani, care are cetăţenie germană şi finlandeză, era considerat pe Twitter un "Robin Hood" al internetului, pentru că fura muzica şi filmele de la studiourile bogate şi le făcea accesibile tuturor gratuit, prin site-ul său.

În momentul în care poliţiştii au venit la vila din Auckland (Noua Zeelandă) unde locuia, Dotcom nu s-a predat uşor. El nu a vrut să lase poliţiştii să intre, a activat o serie de mecanisme de siguranţă, după care s-a baricadat într-o încăpere blindată.Ofiţerii au trebuit să taie pereţii încăperii, găsindu-l pe Dotcom cu o puşcă în mână. Din fericire, zecile de poliţişti sosiţi la faţa locului, apăraţi de elicoptere, au reuşit să-l deposedeze pe fondatorul Megaupload de armă şi să-l aresteze, fără ca nimeni să fie rănit.

Poliţiştii au percheziţionat casa în care Kim Dotcom (care şi-a schimbat numele de familie, pentru a semăna cu un domeniu de internet) locuia în Auckland, Noua Zeelandă. Ei au confiscat 11 milioane de dolari, mai multe arme şi opere de artă, dar şi 18 maşini de lux, estimate la şase milioane de dolari, printre care se numără un Rolls Royce Phantom de 400.000 de dolari, un Cadillac roz şi mai multe limuzine Mercedes.

Conform Daily Mail, în cei şapte ani de existenţă, Megaupload a avut câştiguri de 135 de milioane de dolari, din abonamente şi publicitate, şi a furat materiale audio şi video pentru care ar fi trebuit să plătească 387 de milioane de dolari. Pe lângă Dotcom, au mai fost condamnaţi alţi şase directori ai Megaupload, ei riscând până la 20 de ani după gratii.

În timpul investigaţiilor, a ieşit la iveală că "piratul" a mai fost acuzat de delapidare, pe vremea când locuia în Germania şi apoi în Thailanda.

De asemenea, poliţiştii au mai precizat că majoritatea plăcuţelor de înmatriculare ale maşinilor lui Dotcom, confiscate şi ele, erau personalizate cu mesaje precum "hacker", "stoned" (drogat), "guilty" (vinovat), "mafia" sau "police" (poliţie).

Dotcom a apărut vineri în faţa tribunalului din Auckland, unde se va întoarce şi luni. El riscă extrădarea şi ar putea fi judecat în SUA, notează Daily Mail.

Megaupload, site-ul fondat de Dotcom şi închis de poliţişti joi, are 150 de milioane de utilizatori înregistraţi şi peste 50 de milioane de vizitatori pe zi, fiind al 13-lea cel mai vizitat site de pe internet, scrie sursa.