Cea mai mare navă de croazieră din lume, "Icon of the Seas", deţinută de compania Royal Caribbean, a plecat sâmbătă din portul Miami. În cadrul evenimentului de inaugurare, legenda fotbalului Lionel Messi a botezat vasul, lansând o sticlă de şampanie în interiorul acestuia, cu ajutorul unui buton special.

Icon of the Seas (Icoana Mărilor), înmatriculată în Bahamas, a fost proiectată să devină cea mai mare navă de croazieră din lume, iar construcţia sa a fost încheiată într-un şantier şantier naval din Finlanda.

Aceasta are o lungime de 365 de metri, oferind 20 de punţi de explorare pentru 5.610 pasageri şi 2.350 de membri ai echipajului, notează Libertatea.ro.

La evenimentul de inaugurare, cunoscutul fotbalist Lionel Messi a fost invitat să dea startul petrecerii. 

Imagini video de la inaugurare: 

În călătoria sa inaugurală de 7 zile în Caraibe, care a început sâmbătă, din Miami, "Icon of the Seas" va oferi o experienţă de neuitat celor aflaţi la bord, vizitând destinaţii exotice precum Basseterre, capitala statului Saint Kitts şi Nevis, Charlotte Amélie în Insulele Virgine Americane şi insula privată Coco Cay din Bahamas.

Nava dispune de peste 40 de restaurante şi baruri şi de 28 de opţiuni de cazare, inclusiv camere cu vedere la ocean pentru familii, precum şi spaţii destinate exclusiv adulţilor.

Piesa de rezistenţă a gigantului vapor este cel mai mare parc acvatic pe mare din lume, ce are inclusiv tobogane cu apă.

Pe site-ul companiei preţurile pentru un sejur de 7 nopţi la bordul "Icon of the Seas" pornesc de la puţin peste 1.700 de dolari.

Nava are şi un sistem de transformare a deşeurilor în energie şi un altul de reciclare a apei de la bord, promiţând să reducă impactul asupra mediului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!