Zach Avery, un băieţel britanic de 5 ani, a decis încă de la vârsta de 3 ani că nu mai vrea să fie băiat şi că îşi doreşte să fie fetiţă, potrivit Daily Mail.

Micuţul are acum părul lung, poartă codiţe, şi nici nu se gândeşte că ar putea să îmbrace altceva decât cu fustiţe, dacă se poate să fie roz. După ce Zach a împlinit 3 ani a început să se poarte tot mai mult ca o fetiţă şi asta i-a făcut pe părinţi să se îngrijoreze şi să îl ducă la medic. Astfel, la 4 ani, Zach a fost printre cei mai mici copii de această vârstă diagnosticaţi cu tulburare de identitate sexuală.

Acum micuţului i se spune Zachy şi chiar şi şcoala la care merge în Essex a schimbat denumirea toaletelor pentru micuţi de când a fost el diagnosticat cu această tulburare de identitate sexuală, acum existând şi o toaletă "unisex".

Mama lui Zach îşi aminteşte că acesta s-a schimbat aproape de la o zi la alta. Într-o zi era un băieţel obişnuit care iubea Trenuleţul Thomas, iar într-o alta se hotărâse că va fi fetiţă. 

La început părinţii nu au dat importanţă schimbărilor lui Zachy, crezând că e vorba doar de o etapă, dar crizele de plâns ale micuţului s-au înteţit dacă cineva se referea la el ca la un băiat şi, spune mama sa, copilul a încercat, din frustrare, chiar să îşi taie organul sexual masculin.

Abia atunci părinţii l-au dus la medic. Iniţial părinţii au crezut că ar putea suferi de autism, dar medicii le-au explicat că este vorba despre o tulburare de identitate sexuală care înseamnă, de fapt, nemulţumirea faţă de sexul cu care o persoană s-a născut şi identificarea cu celălalt sex. Theresa Avery, mama copilului, spune: "Medicii ne-au explicat că, în ciuda faptului că are un corp de băiat, creierul lui îi spune că e fată".

Copilul a fost acceptat fără probleme de colegii de şcoală, de profesori şi de apropiaţi. Mama sa spune că le-au explicat celorlalţi copii că Zachy are un corp de băieţel dar se simte fetiţă şi că, de fapt, el e mai fericit ca fetiţă.