Cele două persoane care au decedat în urma accidentului care a blocat, duminică seară, traficul pe DN 1, în zona localității Poieni, sunt din Bihor. Este vorba despre doi ocupanţi ai autoturismului Peugeot.

Informaţia, publicată de presa locală, a fost confirmată pentru BIHOREANUL de purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj, agentul principal de poliţie Carmen Livia Jucan.

Cele două victime, soț și soție, erau în autoturismul Peugeot care venea spre Oradea. Şoferul acestuia este, se pare, cel care a produs accidentul, după ce a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens, s-a lovit de un TIR, iar la revenirea pe bandă a intrat într-un BMW. 

TIR-ul s-a răsturnat de-a curmezișul pe șosea, obturând traficul din ambele direcții. La ora transmiterii acestei știri, traficul este încă blocat între Oradea și Cluj. Din câte se pare, operațiunea va dura mai mult timp, astfel că nu se așteaptă ca circulația rutieră să fie reluată înainte de ora 22.

Accidentul s-a soldat, în total, cu şase victime. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a anunțat că, în urma accidentului, „două persoane au decedat, iar alte patru au fost rănite”. „Au fost descarcerate trei persoane, iar patru au fost transportate la spital, dintre care una în stare de inconștiență”, arată ISU Cluj.

Cozile de mașini între Oradea și Cluj se întind pe kilometri întregi.

UPDATE:

Traficul rutier a fost reluat, inițial pe un singur fir, în jurul orei 21.30.