Gheorghe Grădinaru, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal-Tenis (F.R.F.T) a anunţat că Oradea va fi gazda Turneului Celor VI Naţiuni la Fotbal-Tenis, competiţie care se va desfăşura pe 20 martie la Arena Antonio Alexe. „Concursul este numit şi Cupa Bihorului şi se organizează pentru a III-a oară la Oradea", a declarat Grădinaru, luni, într-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat la sediul Direcţiei pentru Sport a Judeţului (DSJ).

Turneul reuneşte cele mai bine cotate şase selecţionate de fotbal-tenis din lume, printre care şi cea a României. „Sperăm că ne vom clasa pe podium. Locul I este greu de obţinut pentru că nu putem să învingem campioana europeană şi cea mondială", a spus preşedintele F.R.F.T.

Echipele Cehiei, campioană mondială en titre, Slovaciei, campioană europeană en titre, Franţei şi Ungariei şi-au confirmat prezenţa la Turneul organizat la Oradea. „Echipa Elveţiei nu a confirmat încă deoarece sunt alegeri la Federaţia lor şi nu a primit încă aprobarea. În cazul în care nu va veni, selecţionata va fi înlocuită de echipa C.S Crişul Oradea", a completat Grădinaru.

Selecţionata României, clasată pe locul al doilea atât la Turneul din 2009, de la Bule, Elveţia, cât şi la cel din 2008 de la Oradea, este formată din jucători de la echipele din Salonta, Ploieşti şi Cluj. Aşadar în meciurile de simplu, dublu şi triplu, România va fi reprezentată de: Georgel Bobiş, Krisztian Acs, Janos Pal, Vasile Sorian, Daniel Săsărman, Florin Purice, Cristian Eparu şi Adrian Şeler.

„Fiecare echipă va juca cu fiecare echipă, iar la sfârşit se va stabili clasamentul. Meciurile se vor desfăşura în paralel pe două terenuri. Ca la fiecare ediţie, cea mai aşteptată partidă este cea dintre România şi Ungaria", a explicat Gheorghe Grădinaru. Acesta este programată spre sfârşitul zilei competiţionale.

Calendarul meciurilor începe încă de la ora 8, iar după primele partide se va organiza Festivitatea oficială de deschidere a Turneului.

Competiţia este organizată de Federaţia Română de Fotbal-Tenis în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Clubul Sportiv Crişul şi C.S.M Oradea.