Dumminică, 26 noiembrie, cu începere de la ora 18, se anunţă proteste de amploare în ţară şi în comunităţile de români din afara graniţelor, de data aceasta anunţându-şi participarea alături de organizaţiile #rezist şi cele mai mari structuri sindicale din România, Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa, ce reunesc 34 şi respectiv 41 federaţii cu un total de peste 1 milion de membri.

Prima organizaţie sindicală care a anunţat solidarizarea cu protestatarii a fost, încă de marţi, Blocul Naţional Sindical, iar miercuri a făcut acelaşi lucru şi Cartel Alfa.

Ambele sindicate fac apel la toţi membrii lor să participe duminică la proteste.

Într-un comunicat dat publicităţii de cele 39 ONG-uri, semnat şi de reprezentanţii celor două confederaţii, se arată că „România este călcată în picioare”, iar Guvernul şi majoritatea parlamentară formată din PSD şi ALDE sunt preocupate să satisfacă interesele infractorilor, nu ale cetăţenilor.

Semnatarii comunicatului „cheamă fiecare român să ceară în strada, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18:00, retragerea Legilor Justitiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a Ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului”.

Organizatorii spun că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste şi că acest moment poate fi comparat cu Mineriadele din anii '90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010”.

„Actuala coaliţie de guvernare susţine hoţia, ineficienţa, haosul şi lipsa de transparenţă, invocând câştigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru şi al copiilor noştri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanţă pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă naţională din care ne vom reveni în decenii”, se mai arată în comunicat.