Nume grele precum Bayern, Arsenal şi Valencia deschid întrecerile în Anglia, Spania, respectiv Germania.

Chiar dacă fotbalul european vine după aproape 2 ani în care pandemia de Corona Virus a blocat accesul suporterilor pe stadioane, şi evident a influenţat major bugetele cluburilor, tot am avut parte de transferuri surprinzătoare, pe sume de bani majore! După cum ne-au obişnuit, grupările engleze au cheltuit cel mai mult şi tot ei deţin şi recordul pentru cel mai scump transfer din vara aceasta, prin mutarea lui Jack Grealish de la Aston Villa la Manchester City, pentru suma de 117,5 milioane de euro.

Tot în Premier League au ajuns şi Romelu Lukaku, Jadon Sancho sau Ibrahim Konate, însă toate aceste transferuri au fost eclipsate de perioada de mercato pe care Parisul a realizat-o, aceştia reuşind să aducă gratis pe Lionel Messi, Sergio Ramos, Wijnaldum, Donnarumma şi plătind sumă de transfer doar pentru Hakimi şi Danilo Pereira.

Din cele trei campionate de top care revin astăzi, nemţii deschid primii porţile noului sezon printr-un super duel Monchengladbach – Bayern  de la 21:30. Niciuna dintre formaţii nu a mutat spectaculos pe piaţa transferurilor din această vară, însă trupele germane sunt cunoscute pentru modul serios de abordare când  vine vorba de transferuri, şi nu aruncă sume colosale precum alte echipe. Cel mai scump transfer al celor de la Gladbach este reprezentat de Hannes Wolf, pentru care s-au plătit 9,5 milioane de euro, iar Bayern şi-a întărit apărarea prin aducerea francezului Dayot Upamecano de la rivalii din Leipzig pentru 42,5 milioane euro. Victoria bavarezilor are cota 1,80 la Mozzart Bet, fiind cea mai mare cotă din lume!

Să revenim la probabil cea mai frumoasă competiţie din lume, unde Arsenal va debuta în noua stagiune pe terenul nou-promovatei Brentford. Cele două formaţii au făcut cateva mişcări în perioada de mercato, dar Tunarii ţin capul de afiş cu transferul lui Ben White de la Brighton pentru 58,5 milioane euro. Este evident că şansele băieţilor lui Arteta la cucerirea titlului sunt destul de mici, însă un nou an fără dueluri de Champions League, nu mai reprezinta o opţiune, iar cota pentru victoria londonezilor este de 1,95 la Mozzart Bet!

După ani la  la rând în care au condus frâiele spectacolului de pe vechiul continent, spaniolii trec printr-o reconstrucţie totală. În doar 3 sezoane aceştia au pierdut cele mai mari nume la nivel global, prin plecarile lui Cristiano Ronaldo la Juventus în 2018, şi Lionel Messi la PSG în aceasă stagiune. Nu doar Barcelona a fost lovită de problemele financiare, ci şi rivalele Real şi Atletico. Dacă campioana Atletico a făcut un singur transfer contra unei sume de bani, prin aducerea lui Rodrigo de Paul de la Udinese, gruparea Blanco nu a transferat niciun jucător în afara lui David Alaba, care a semnat din postura de jucător liber de contract.

Duelul care deschide noul sezon din La Liga va avea loc astăzi de la 22:00 între Valencia – Getafe. Niciuna dintre formaţii nu a excelat la nivel de transferuri în pauza competiţională, însă ambele au preferat să repatrieze câţiva jucători împrumutaţi în sezoanele anterioare. Valoarea lotului este de partea liliecilor, care sunt evaluaţi la 240 milioane euro, spre deosebire de Vigo la 135 milioane. Cu toate acestea, istoricul duelurilor directe dintre cele două ne ofera garanţia unei partide echilibrate, iar Mozzart Bet oferă cota 2,65 pentru victoria Valencia şi 2,95 pentru cea a Celtei.

(advertorial)