Ministerul Transporturilor a avizat proiectele tehnice pentru cele patru pasaje pietonale propuse pe sub centura Oradea pentru ca aceasta să fie traversată în condiții de siguranță de către pietoni și bicicliști, a anunțat miercuri administrația județeană.

Potrivit președintelui CJ Bihor, până la finele acestei luni va fi emis un ordin pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai celor patru pasaje, după care va fi demarată procedura de licitație pentru stabilirea constructorilor care le vor executa.

Până în luna septembrie vom avea câștigătorii desemnați și vom putea începe lucrările. Până în vara anului viitor toate pasajele pietonale vor fi gata”, a precizat Bolojan.

Un prim pasaj pietonal va fi construit la intersecția centurii cu DN76 Oradea - Deva, la ieșirea din cartierul Nufărul spre Sânmartin și va avea o lungime de 42 metri.

Un alt pasaj este proiectat la intersecția centurii Oradea cu strada Apateului, în zona pieței West Market, și va avea o lungime de 58 de metri.

Cel de-al treilea pasaj, în lungime de 59 metri, urmează să fie construit la intersecția centurii cu strada Czaran Gyula, în zona din spatele magazinului Hornbach.

Al patrulea pasaj pietonal va fi construit în zona Arenei Sportive, cu o lungime de 90 metri. Fiecare pasaj va avea o lățime de 4 metri, scări, lifturi și rampe de acces.

Valoarea totală estimată a celor patru pasaje pietonale este de 55 milioane lei, cu TVA, echivalentul a peste 11 milioane de euro.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru realizarea acestor investiții fiind încheiate acorduri de parteneriat între CJ Bihor, Primăria Oradea și CNAIR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!