Deşi, probabil din cauza unei promovări deficitare, nu a izbutit să umple întreaga sală de spectacole a Filarmonicii, Celelalte Cuvinte a reuşit, sâmbătă seară, să ofere publicului orădean, cu concertul "Trup şi suflet", o amintire de neuitat.

Piese mai vechi şi mai puţin vechi au fost reorchestrate într-un registru acustic surprinzător de plăcut, pentru că au fost transpuse unplugged inclusiv bucăţi despre care nici măcar liderul trupei, cum avea să mărturisească pe scenă, nu credea că ar putea suna atât de bine în acest fel.

Proiectul "Trup şi suflet" a încolţit în planurile trupei încă de acum 3-4 ani, dar tocmai pentru că la acea vreme muzica unplugged începuse să fie o modă, rockerii de la Celelalte Cuvinte au amânat materializarea lui. "Ne-am gândit de mult la un concert de felul acesta, dar ne-am răzgândit pentru că devenise o modă, iar nouă nu ne place să facem ce este la modă", a dezvăluit Călin Pop.

De-a lungul celor două ore de spectacol, spectatorii au fost răsplătiţi cu o muzică extrem de bine concepută şi "împachetată", ceea ce le-a şi adus ca răsplată minute bune de aplauze între numeroase piese, dar şi un moment emoţionant şi delicat, în care fiica lui Călin Pop, elevă în clasa pregătitoare, şi-a ajutat tatăl şi pe prietenii acestuia urcând pe scenă şi dansând.

Încheiat cu două dintre cele mai iubite piese din prima tinereţe a formaţiei - "Dacă vrei" şi "Iarbă prin păr" - recitalul Celelalte Cuvinte cu "Trup şi suflet" n-a fost, iar acesta e poate cel mai important lucru, doar o probă, încă una, de măiestrie a rockerilor orădeni, ci şi una de vigoare şi de sensibilitate în acelaşi timp, la 32 de ani după debutul în această componenţă.

O constatare care îi face pe fani să-şi dorească să rămână la fel cât mai mult timp, măcar până va viitoarea aniversare "rotundă", cea a 35 de ani, în 2016.

Citiţi, în BIHOREANUL de luni, un interviu exclusiv şi inedit cu Călin Pop!