Grupul Celelalte Cuvinte a sărbătorit vineri seară în faţa publicului orădean 35 de ani de activitate printr-un recital susţinut în Queen's Music Pub. Iniţial programat pentru luna decembrie a anului trecut, concertul a fost amânat din pricina unor probleme de sănătate.

Aproximativ 250 de fani au umplut până la refuz sala şi au asistat la un concert considerat de suflet pentru ambele părţi. În public s-a aflat şi celebrul chitarist şi compozitor Dan Andrei Aldea.

Pe lângă hiturile arhicunoscute, cântate în cor de către toţi spectatorii, "Iarbă prin păr", "Aşa e viaţa mea", "Dacă vrei" sau "O să am", recitalul rockerilor orădeni a cuprins şi câteva melodii în primă audiţie, ce urmează să apară pe următorul album, al cărui titlu probabil va fi "Astă lume".

Călin Pop, chitarisul şi vocea grupului Celelalte Cuvinte, a considerat întâlnirea cu publicul orădean drept "un concert frumos, cu emoţii de ambele părţi, în care ne-am arătat unii altora sentimentele dezvoltate în cei 35 de ani de când existăm împreună".

Turneul aniversar Celelalte Cuvinte a început în noiembrie 2016 la Bucureşti şi a continuat în Urlaţi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Turnu Severin. Concertul din Turnu Severin a furnizat o surpriză de proporţii celor prezenţi când, pentru câteva melodii, s-a alăturat trupei şi fostul membru Radu Manafu, chitaristul retras din formaţie în anul 1995. Turneul aniversar "Celelalte Cuvinte 35 de ani" va continua în Piteşti (10 martie, Club Hush), Buzău (11 martie, Cafeneaua Artiştilor) şi Constanţa (12 martie, Club Doors).

Pornind de la trioul Sonic, înfiinţat de Călin Pop în timpul anilor de liceu petrecuţi la "Emanuil Gojdu", grupul Celelalte Cuvinte a cântat pentru prima dată la Timişoara, în 13 decembrie 1981, perioadă în care membrii săi erau studenţi. Primul concert din Oradea a avut loc în februarie 1983, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Până în prezent, trupa a înregistrat 8 albume de studio şi unul live.

Foto: Paul Borza
Video: Lucian Cremeneanu