Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că în conformitate cu prevederile Ordinului 386/2015 al Ministerului Sănătăţii, în cadrul Calendarului naţional de vaccinare este prevăzută o vaccinare "nou introdusă" pentru copiii din grupa de vârstă de 6 ani, şi anume vaccinarea cu vaccin tetravalent (DTPa-VPI: diftero, tetanic, pertussis acelular – vaccin poliomielitic inactivat).

Astfel, copiilor cu vârsta de 6 ani, care la vârsta de 4 ani au fost vaccinaţi cu o doză de DTPa, le va fi administrat VPI, iar cei care nu au fost vaccinaţi cu DTPa vor fi vaccinaţi cu DTPa-VPI.

De asemenea, copiii cu vârsta de 8 ani care au în antecedente vaccinale o doză de DTPa la vârsta de 4 ani vor fi vaccinaţi cu VPI, fiind vorba despre copiii care nu au fost şcolarizaţi în clasa pregătitoare.

"Această recuperare se aplică numai în anul 2015, iar cantităţile de vaccin necesare pentru derularea vaccinării vor fi repartizate către DSP Bihor la începutul lunii septembrie 2015", adică după începerea noului an şcolar, se precizează în comunicatul semnat de directorul executiv al instituţiei, dr. Daniela Rahotă.