Direcţia de Managment Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei a finalizat implementarea proiectelor de construcţie, echipare şi dotare a două noi centre sociale în Oradea. Este vorba despre centrul Dignitas, situat în strada Eftimie Murgu nr. 9, şi centrul Candeo, din strada Iuliu Maniu nr. 20, care vor deservi tineri aflaţi în situaţii de risc social.

"Centrele sunt amenajate şi dotate la standarde moderne şi urmează să stea la dispoziţia unui număr de 72 de persoane, tineri aflaţi în situaţii de risc social. În continuare, urmează să fie selectaţi oamenii care vor beneficia de acestă investiţie", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Cele două investiţii au fost realizate cu bani de la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin programul "Tineri aflaţi în situaţii de risc", municipalitatea contribuind cu o finanţare de 15%. Centrul Dignitas are 16 camere, 9 grupuri sanitare, 4 bucătării comune şi 4 camere de zi pentru socializare. Centrul va deservi 32 de beneficiari iar realizarea lui a costat aproape 550.000 de euro. Centrul Candeo are 20 de camere de locuit, 10 grupuri sanitare, 6 bucătării comune şi 6 camere de zi. De această investiţie, în valoare totală de 645.000 de euro, vor beneficia 40 de tineri.

Beneficiarul acestor investiţii este Administraţia Social Comunitară Oradea, urmând ca serviciile sociale să fie furnizate de către Fundaţia "Copii Făgăduinţei", pentru Candeo, respectiv de fundaţia "El Sadai", pentru Dignitas.