Consiliul Judeţean Bihor a transmis vineri că s-a emis ordinul de începere a lucrărilor la centura oraşului Aleşd, o şosea ce se va întinde pe 5,8 kilometri şi va fi amenajată din bani europeni.

"Într-o primă etapă se va face organizarea de şantier, iar apoi lucrările propriu-zise", se precizează în informarea CJ Bihor. 

Varianta de ocolire a oraşului Aleşd va fi realizată de asocierea formată din firmele Drum Asfalt şi Trameco, care a câștigat licitația. Valoarea contractului se ridică la 74,8  milioane lei, fără TVA. 

"Lungimea şoselei de centură va fi de 5,8 kilometri şi va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localităţii Aleşd. Centura intersectează şi drumul judeţean DJ 764 Beiuş – Aleşd şi îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă", mai transmit reprezentanţii CJ.

Conform contractului, cele două firme au la dispoziție 3 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuție.

Finanţarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!