Lucrările pe la șoseaua de centură a municipiului Beiuș au ajuns la stadiul de 40%, iar constructorii au început în această săptămână montarea grinzilor la cel de-al doilea viaduct peste Crișul Negru, cel dintre Beiuș și Finiș, a informat vineri Consiliul Județean Bihor. 

La primul viaduct, cel dintre Tărcaia și Beiuș peste Crișul Negru, montarea grinzilor a început în vara acestui an.

„Trebuie montate în total 108 grinzi, la cele 27 de deschideri între pilonii celor 2 viaducte peste Crișul Negru și a celor 3 pasaje rutiere supraterane ale centurii. Constructorii își propun să monteze cel puțin 12 în fiecare săptămână, în așa fel încât până la sfârșitul anului toate grinzile să fie montate. În paralel cu transportul grinzilor în șantier și cu montarea acestora, se vor realiza armăturile și se va turna placa de beton ce va rigidiza grinzile. Până la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor, aceste lucrări vor fi terminate”, a transmis președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Șoseaua ocolitoare va avea o lungime totală de 9,33 de kilometri, pe două tronsoane. Primul se întinde pe 7,3 kilometri și începe din DN76, traversează Crișul Negru și Drumul Comunal 231, ocolind Beiușul la vest. Apoi trece peste calea ferată și Crișul Negru și revine în DN76 printr-o curbă la dreapta.

Al doilea tronson are o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani. Această porțiune va face legătura între primul sector al centurii și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș.

Ilie Bolojan le transmitea bihorenilor, în octombrie, că „în vara anului viitor se va circula pe centura municipiului Beiuș”.

Prima secțiune a șoselei este realizată de asocierea Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt, cu suma de 269,4 milioane lei fără TVA, iar cea de-a doua, mai scurtă, este executată de asocierea formată din Drum Asfalt (lider) și Ile Viorel Construct, pentru suma de 15,5 milioane de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!