Într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul partidului, preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, a declarat că, din informaţiile pe care le are, anul acesta, sumele primite de judeţul Bihor de la bugetul de stat „sunt la acelaşi nivel cu anul trecut", fără a preciza însă şi valoarea acestora.

Totuşi, senatorul a menţionat că printre priorităţile Guvernului pentru Bihor se află şcolile şi drumurile. „Sunt mai multe şcoli care în care se vor continua reparaţiile. Se vor continua şi lucrările la infrastructură, pe cele trei drumuri naţionale: Oradea-Satu Mare (DN 19), Oradea-Arad (DN76), Oradea-Deva (DN 79). Centura Oradiei e cuprinsă în proiectul de lege a bugetului ca poziţie distinctă", a declarat Filip, adăugând că cele trei drumuri naţionale nu figurează distinct în bugetul de stat, dar sunt cuprinse în bugetul Companiei Naţionale de Drumuri.

Pe de altă parte, Filip a mai spus că, în calitate de reprezentant al bihorenilor în administraţia centrală, va susţine, pe lângă dezvoltarea infrastructurii şi a şcolilor, şi dezvoltarea spitalelor. „Spitalul Judeţean e un spital de urgenţă şi are nevoie de omologare, avizare, ca să funcţioneze. Lucrările au început anul trecut, dar mai e nevoie de aproximativ 80 de miliarde (n.r. 8 milioane de lei noi)", a precizat Filip.

Liderul PDL a mai spus că un alt obiectiv pe care îl va susţine va fi dezvoltarea unor pieţe agroalimentare în comune importante ale judeţului Bihor. „E vorba despre fostele plase, care au importanţă pentru localităţilor din jur, precum Ceica, Vadu Crişului sau Tinca", a spus Filip.

Modificarea legislaţiei în domeniul salubrităţii în România şi a legii privind paza şi ordinea publică sunt alte priorităţi pentru senatorul orădean.