Șoferii care circulă seara și noaptea pe centura Oradiei în zona Ioșia Nord au parte de o adevărată aventură. Asta pentru că, de mai multe săptămâni, stâlpii de iluminat nu funcționează.

Mai mulți cititori au sesizat BIHOREANULUI că problemele cu iluminatul pe strada Ovidiu Densușianu au început încă de la începutul verii. „De fiecare dată când am mers pe acolo, încă din iunie, era întunecat și nesigur”, a spus Alice Cazan, o tânără orădeancă.

Cert este că circulația în zonă a devenit foarte periculoasă atât pentru șoferi, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, pietonii fiind cei mai expuși, pentru că există riscul să nu fie observați. Norocul lor este că în zonă mai sunt stâlpi de iluminat care funcționează.

Contactați de BIHOREANUL, cei de la Primăria Oradea au recunoscut și ei că problema datează de ceva vreme. „Primim aproape săptămânal sesizări și mereu le transmitem celor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a spus un reprezentant al biroului de presă al municipalității.

La rândul lor, reprezentanții regionali ai CNAIR - Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj-Napoca se scuză cu faptul că întreaga instalație este învechită și nu văd o rezolvare rapidă.

„În ultimul timp noi am tot reparat în zonă instalația. Când mergea într-un loc, iar se strica în altul, pentru că este veche. De 10 zile am semnat un contract cu o firmă care trebuie să ajungă acolo și să repare, însă situația se va mai repeta. Anul viitor vrem să schimbăm întreaga instalație, să trecem pe led-uri”, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL directorul DRDP, Eugen Cecan.

Până atunci, cei care trec pe acolo se vor descurca cum pot. Sau, altfel spus, Dumnezeu cu mila...