A patra centură din Zona Metropolitană Oradea, cea care leagă centura orașului de șoseaua națională DN 1 spre Cluj ocolind localitatea Oșorhei, va fi deschisă pe 24 august, a anunțat Consiliul Județean Bihor.

Este și cea mai importantă, având în vedere ambuteiajele create la ieșirea din Oradea spre Oșorhei din cauza volumului mare al traficului.

„Va elimina blocajele”

„Lucrările la centura Oșorhei vor fi finalizate în următoarele două săptămâni. Sâmbătă, 24 august, la ora 9, va fi deschis circulației noul drum”, a anunțat CJ Bihor printr-un comunicat, potrivit căruia „constructorii sunt în faza finală de așternere a stratului de uzură, iar verificările la cele două poduri și la pasajul suprateran peste calea ferată sunt în curs. De asemenea, se montează sistemele de semnalizare și balustradele de protecție”.

Noul drum va contribui semnificativ la decongestionarea traficului de pe cea mai aglomerată ieșire din Oradea. „Această centură este una din cele mai importante din cele 5 centuri din Zona Metropolitană a municipiului Oradea, deoarece va prelua o bună parte din cele peste 25.000 de mașini care tranzitează zilnic localitatea Oșorhei, la ieșirea din Oradea spre Cluj. Deschiderea drumului va elimina blocajele în trafic și va ușura mult circulația. Toți cei care circulă în această zonă vor câștiga minute bune la fiecare tranzitare a zonei”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

La pachet

Traseul de 5,8 kilometri al Centurii Oșorhei pornește din sensul giratoriu situat pe centura Oradea la intersecția cu drumul spre Cheriu, ocolește Oșorheiul prin sud și se termină în sensul giratoriu de pe DN1, care face legătura cu localitatea Fughiu.

În cadrul aceluiași proiect se reabilitează cei 12,8 km ai drumului județean DJ 767E dintre Oșorhei și Copăcel. Aici lucrările vizează lărgirea drumului, amenajarea căilor de acces la proprietăți, refacerea podețelor și refacerea podului peste Valea Sărand. Stadiul acestor lucrări a trecut de 70%.

Realizarea centurii Oșorhei și reabilitarea DJ 767E, executate de Porr Construct contra sumei de 108,275 milioane lei plus TVA (cu cofinanțare europeană) fac parte din proiectul pentru „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, la fel ca și centurile Sântandrei (deschisă în iunie), Nojorid (ce urmează să fie deschisă pe 18 august) și Biharia – Paleu.

CJ Bihor a mai deschis în vară și centurile Sântandrei și Sânmartin și mai are în lucru centurile Beiuș (9,3 km) și Aleșd (5,8 km, aceasta deschisă parțial, urmând să fie dată integral în funcțiune pe 20 august), centura Biharia – Paleu (8,7 km, prevăzută să fie gata anul viitor), precum și Inelul Metropolitan Oradea (17 km, care va fi finalizat tot anul viitor).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!