Indicatorii tehnico-economici ai proiectului pentru construirea noului drum județean dintre Oradea și Sânmartin, care va funcționa și ca o șosea de centură a comunei, au fost aprobați în cea mai recentă ședință a Guvernului, a anunțat Consiliului Județean Bihor, inițiatorul proiectului. Administrația județeană precizează că luna viitoare Guvernul va da și o Hotărâre pentru exproprierea terenurilor, procedură care se va finaliza în toamna acestui an.

„În ședința de Guvern de miercuri, 23 februarie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Centura Sânmartin, proiect denumit „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin". În luna martie ar urma să fie adoptată o nouă Hotărâre de Guvern privind exproprierea terenurilor, procedură care se va finaliza în toamna acestui an”, a transmis joi, printr-un comunicat, CJ Bihor.

O licitație pentru proiectarea și execuția drumului, cu fonduri UE de până la 170 milioane lei, a fost deja lansată în luna decembrie, iar săptămâna trecută erau înregistrate patru oferte.

„Ne propunem să adjudecăm câștigătorul licitației până la sfârșitul lunii martie. Dacă totul merge bine, în 2-3 luni de la semnarea contractului vom avea proiectul tehnic gata. Pe baza acestuia, firma câștigătoare va putea începe lucrările. Trebuie să le terminăm până la sfârșitul anului viitor, finanțarea fiindu-ne asigurată până atunci”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, prin comunicatul instituției.

Noul drum județean, proiect al CJ Bihor în parteneriat cu CNAIR, va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens, iar de-a lungul lui este prevăzută și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 3 metri.

Traseul va porni din actuala centură a Oradiei din dreptul străzii Iancu de Hunedoara și va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât și stațiunile Băile 1 Mai și Băile Felix, către care va avea bretele de acces.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!