Consiliul Județean Bihor a anunțat lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de construire a viitoarelor drumuri județene care vor crea noi legături între Oradea și comunele Oșorhei, Nojorid și Sântandrei și care vor funcționa, totodată, și ca șosele de centură ale acestor localități.

Lansarea licitației a avut loc vineri, potrivit comunicatului dat publicității de CJ Bihor luni, care precizează că termenul pentru depunerea ofertelor este 18 aprilie, ora 15.00, iar valoarea estimată a proiectului e de 213,187 milioane lei, bani asigurați din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Proiectul pentru „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

CJ Bihor și-a asumat realizarea a celor trei noi drumuri de legătură în Zona Metropolitană Oradea în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora vor trece acestea.

Decizia privind realizarea proiectului a fost luată ca urmare a traficului intens din ZMO și a numărului mare de persoane care au locuri de muncă în apropierea orașului Oradea, din peste 160.000 de locuri din județ, 115.000 fiind în zona metropolitană.

Proiectarea celor trei centuri a fost realizată de SC Aduro SRL, în urma unui contract semnat în aprilie 2021.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!