Inventată de Charles Perault, mai apoi rescrisă de fraţii Grimm, şi pusă în scenă de trupa Iosif Vulcan a Teatrului de Stat, "Cenuşăreasa" întruchipează clasica poveste a fetei harnice care ajunge să îşi împlinească visul şi să se îndrăgostească. Spectacolul plin de culoare a impresionat zecile de copii prezenţi, alături de părinţi, duminică la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Cu toţii au apreciat hărnicia şi delicateţea Cenuşăresei interpretate de Mihaela Gherdan ţi s-au distrat copios de prostia, certurile, dar şi de rochiile lipsite de gust ale surorilor vitrege Petunia şi Begonia, puse în scenă de actriţele Anca Sigmirean şi Mirela Niţă-Lupu. Între fete intervenea mereu mama vitregă, jucată de Corina Cernea, severă cu Cenuşăreasa, dar aprigă apărătoare a intereselor celorlalte două, pe care le alinta cu "florile mamei". La bal însă, prinţul, Şerban Borda, s-a îndrăgostit şi a ales-o soţie pe harnica Cenuşăreasa, transformată într-o frumoasă necunoscută de zâna bună, actriţa Angela Tanko.

Povestea a urmat clasicul fir din care nu a lipsit balul urmărit de regele Tiberiu Covaci şi regina Suzana Macovei, valsul curtenilor, costumele specifice şi decorurile realizate de Oana Cernea, sfârşitul magiei la miezul nopţii, păsărelele care vin în ajutorul Cenuşăresei şi bineînţeles elementul cheie, pantoful - toate sub îndrumarea regizorului Eugen Ţugulea.

Spectacolul este al doilea pus în scenă de trupa "Iosif Vulcan" adresat copiilor, din cadrul proiectului "Duminica e ziua copilului", după ce acum două săptămâni copiii au urmărit "Fetiţa cu chibrituri".

La fel ca atunci, şi acum cei mici au fost întâmpinaţi de actori costumaţi în prinţi şi prinţese, au fost pictaţi pe feţe şi au putut să-şi cumpere cărţi din standul de carte amenajat special pentru ei.