Comedia "Blonda, chiorul şi piticul" a fost interzisă într-o sală de teatru din Bucureşti, pentru că titlul duce cu gândul la Elena Udrea, Traian Băsescu şi Emil Boc. Regizorul susţine însă că piesa nu este una politică şi este revoltat de cenzura ce se aplică în România anului 2011.

Înainte de 1989, interzicerea anumitor piese de teatru care nu erau pe placul dictatorului Ceauşescu era la ordinea zilei. Însă puţini români credeau că cenzura în teatru se va aplica şi în prezent, la mai bine de 20 de ani de la Revoluţie.

Regizorul Ştefanis Lupu susţine că directoarea Sălii Dalles din Bucureşti i-a interzis să pună în scenă piesa "Blonda, chiorul şi piticul", o satiră despre societatea de azi. Iniţial, regizorului i s-a cerut să schimbe titlul comediei şi afişul, pentru că un personaj semăna prea tare cu preşedintele Băsescu. Pentru că a refuzat, nu a mai putut pune piesa în scenă.

Lupu recunoaşte că deşi piesa n-are nicio legătură cu Udrea, Băsescu sau Boc, titlul a fost o manevră de marketing. Însă nu credea că se va ajunge aici, mai ales că directoarea sălii ştia de mult de această piesă şi a interzis-o abia înainte să fie jucată.

Cert este că piesa se va juca în alte săli din Bucureşti, iar regizorul garantează că o va duce şi în ţară.