Celebra artistă pop Madonna a publicat miercuri pe contul său de Instagram un clip cu o teorie conspiraționistă, în care spune că un vaccin pentru coronavirus a fost găsit, dar este ținut ascuns. Reţeaua socială a cenzurat informația.

Contul Madonnei de Instagram este urmărit de peste 15 milioane de utilizatori. Potrivit Adevarul.ro, în postarea sa, cântăreaţa în vârstă de 61 de ani susţinea că un vaccin împotriva Covid-19 a fost descoperit, însă informaţia nu a fost făcută publică pentru ca "bogaţii să devină şi mai bogaţi". 

Instagram a blurat videoclipul peste care a pus textul de "Informaţie falsă" şi a redirecţionat utilizatorii către o pagină care contrazice clipul, subliniind că nu există încă un vaccin împotriva infectării cu noul coronavirus. 

Ulterior, Madonna a şters postarea, însă nu înainte ca fanii ei să o critice. Printre ei s-a numărat şi cântăreața Annie Lennox, care i-a scris că "asta e o nebunie totală! Nu pot să cred că eşti de acord cu această escrocherie". "Sper că pagina ta a fost compromisă de hackeri şi vei da explicaţii", a adăugat artista, potrivit sursei citate.

În urmă cu două lui, Madonna a recunoscut public că a fost bolnavă de noul coronavirus la începutul primăverii.

Cu o zi înainte şi cântăreţul italian de operă Andrea Bocelli, aflat la o conferinţă găzduită de Senatul Italiei, la care au participat politicieni din opoziţie, a spus că s-a simțit "umilit şi jignit" de măsurile luate de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus.

"Nu am putut ieşi din casă, chiar dacă nu am comis nicio crimă", a spus Bocelli. El a recunoscut, de asemenea, că nu s-a supus restricţiilor şi a crezut că gravitatea pandemiei a fost exagerată, scrie Digi24.ro.

"Să refuzăm să respectăm aceste reguli. Să citim cărţi, să ne mişcăm, să ne cunoaştem, să vorbim, să dialogăm", a mai spus el.

Comentariile sale au creat o mare surpriză, întrucât Bocelli devenise un simbol al unităţii naţionale în perioada cea mai dificilă pentru Italia. În duminica Paştelui, artistul a cântat singur în faţa Domului din Milano, în faţa unei pieţe pustii, spectacolul fiind transmis live şi devenind unul din "viralele" pandemiei.

Ulterior, Bocelli a spus că toate comentariile sale au fost "greşit înţelese" şi a mai adăugat că fundaţia sa a ajutat multe persoane care s-au luptat cu virusul.