Grupul de cercetaşi Reparto al Centrului Don Orione, format din copii cu vârste între 12 şi 16 ani, a participat, între 29 iulie şi 5 august la o tabără coordonată de membri ai cercetaşilor mai mari din grupul Clan (peste 18 ani) la Stâna de Vale.

"Lor li s-au alăturat 7 cercetaşi de aceeaşi vârstă din Adjudeni, judeţul Neamţ, şi 9 cercetaşi din grupul Clan-Foc din Oderzo, nordul Italiei. Tinerii au înălţat catarge fixate cu frânghii şi noduri specifice lor, pe care au arborat steagul României, al Italiei şi al cercetaşilor", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Participanţii s-au împărţit în cinci grupe care au concurat între ele. "Ei s-au gospodărit singuri, sub îndrumarea coordonatorilor, au făcut focul, şi-au făcut de mâncare, au întreţinut curăţenia, au cântat şi au prezentat diverse scenete. S-au făcut numeroase drumeţii în natură şi s-au organizat jocuri de orientare pe timp de zi şi de noapte", se mai arată în comunicat.

Pe lângă acestea, copiii au participat la Liturghie oficiată în fiecare zi de părintele Mihai Fechetă. "Liturghia s-a ţinut în aer liber, lângă tabăra cercetaşilor, pe un altar împodobit cu flori, construit de cercetaşi din lemne uscate adunate din pădure. În spirit ecumenic, indiferent de confesiune, tinerii au cântat cântece religioase în română şi italiană, în acompaniament de chitară, s-au rugat împreună pentru pace şi binele tuturor creştinilor, dar şi al celor de alte religii", mai precizează organizatorii într-un comunicat.

La finalul taberei, cercetaşii au făcut curăţenie, şi-au strâns corturile şi s-au întors la Oradea. Cercetaşii italieni au rămas la Centrul Don Orione, au vizitat două cămine de copii, la Belfir şi Sâniob. Ei participă şi la tabăra cercetaşilor din grupul Clan (de peste 18 ani) în Făgăraş, organizată între 8 şi 13 august tot de Congregaţia Don Orione din Oradea.