Polițiștii de ordine publică din Aleșd l-au oprit, sâmbătă, în trafic pe un bărbat de 61 de ani din Tinăud care transporta un autoturism încărcat cu 1.000 de pachete, adică 20.000 de ţigarete, nemarcate. 

"În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Aleșd au identificat în autoturism un bărbat de 64 de ani, din Aleșd, care a declarat că țigaretele îi aparțin. Întreaga cantitate de țigarete nemarcate legal a fost ridicată în vederea confiscării, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 10.000 de lei", se arată într-un comunicat transmis luni de IPJ Bihor. 

În urma administrării probatoriului, polițiștii din Aleșd l-au reținut pe bărbatul de 64 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de contrabandă.

Pe de altă parte, tot în weekend, Poliţia Rurală Oradea l-a prins pe un tânăr de 20 de ani din comuna Lăzăreni, bănuit că a tăiat fără drept 4 arbori, speciile salcâm şi carpen, în total 1,68 metri cubi, dintr-o pădure de pe raza aceleiaşi comune. În cauză a fost întocmit dosar penal. 

Totodată, sâmbăta trecută, poliţiştii Secției nr. 10 de Poliție Rurală Ștei au depistat în trafic, în localitatea bihoreană Nucet, un bărbat de 50 de ani, din comuna Arieşeni, judeţul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta, în mod repetat, în baza aceluiaşi aviz, 5,2 metri cubi de cherestea, specia molid, în valoare de 3.738 de lei. Cel în cauză a fost sancționat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Sudrigiu.