Un studiu publicat în revista Nature arată că noul coronavirus, botezat SARS-CoV-2, care a provocat o pandemie în lume nu a fost creat în laborator, scrie g4media.ro.

Analiza a fost făcută de cercetători din America, Marea Britanie şi Australia, iar autorii articolului publicat marţi sunt Kristian G. Andersen, Andrew Rambaut, W. Ian Lipkin, Edward C. Holmes şi Robert F. Garry.

Datele genetice culese din virusul care provoacă COVID-19 arată că, fără îndoială, acesta nu este derivat din niciun alt virus creat în laborator. "Datele genetice prezentate de cercetători arată de manieră irefutabilă că SARS-CoV-2 nu este produs dintr-un schelet viral utilizat precedent", arată sursa citată.

Echipa de cercetători propune două scenarii plauzibile pentru a explica originea SARS-CoV-2: selecţia naturală într-o gazdă animalică înaintea transferului zoonotic (către om) sau selecţia naturală în oameni, după transferul zoonotic. "De asemenea, examinăm dacă selecţia naturală, care să fi dus la SARS-CoV-2, s-ar fi putut produce în timpul transmiterii de la animal la om", scriu cercetătorii.

În ultima perioadă, au apărut mai multe teorii ale conspiraţiei care susţin că noul tip de coronavirus ar fi fost făcut intenţionat în laboratoare militare, fie ale americanilor, dornici să distrugă economia chineză, fie chiar ale chinezilor, care ar fi vrut să pună la pământ economia globală.