Conducerea Universităţii din Oradea şi-a premiat cercetătorii. Cinci cadre didactice tinere, dar cu rezultate în cercetare, şi 22 de profesori care au obţinut titlul de abilitare şi, astfel, dreptul de a coordona doctorate, au fost premiaţi simbolic de rectorul Constantin Bungău şi de preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, joi, la ceremonia festivă care a marcat Săptămâna Ştiinţifică a Universităţii din Oradea.

Cei cinci dascăli tineri premiaţi sunt Elisa Moisi (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei), Mirela Mărcuţ (Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării), Ramona Marinela Simuţ (Facultatea de Ştiinţe Economice), George Lucian Ionescu (Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură) şi Dorin Paul Bâc (Facultatea de Ştiinţe Economice).

"Anul viitor Universitatea din Oradea va împlini 55 de ani şi vom serba 238 de ani de învăţământ superior românesc la Oradea. Suntem datori să promovăm ceea ce este important în lumea în care trăim, tocmai de aceea trebuie să fim performanţi", a spus, printre altele, rectorul Constantin Bungău. Preşedintele Senatului, Sorin Curilă, a precizat că Universitatea trebuie să inoveze mai mult şi să aplice noi tehnologii, pentru a fi cât mai competitivă.  

Cu aceeaşi ocazie, prorectorul Eugen Macocian a prezentat rezultatele cercetării ştiinţifice din ultimul an. "Numărul de articole ştiinţifice publicate în ultimul an a fost mai mic decât cel de anul trecut dar s-a păstrat pe un trend general ascendend. În 2012 am avut 181, în 2013 – 224, în 2014 – 227, în 2015 – 277 şi în 2016 – 242. La ora actuală avem 29 de publicaţii cu recunoaştere internaţională. Am crescut şi la numărul de studenţi străini. Aveam o medie de 600 de studenţi străini anual dar anul acesta am avut 800. Este însă loc de mai bine dacă ne uităm la ţările din jurul nostru", a spus prorectorul.

Săptămâna Ştiinţifică a Universităţii cuprinde 131 de conferinţe şi simpozioane organizate la toate cele 15 facultăţi şi dedicate cadrelor didactice, cercetătorilor şi studenţilor.