Moment istoric duminică la Vatican, unde lumea întreagă va asista la o dublă canonizare. Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Ioan al XXIII-lea vor fi trecuţi în rândul sfinţilor, în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura în Piaţa Sfântul Petru şi care va fi condusă de actualul Suveran Pontif, Papa Francisc, care va fi asistat și de Papa emerit, Benedict al XVI-lea.

Este pentru prima dată când doi papi sunt canonizaţi în cadrul aceleiaşi ceremonii, scrie Digi 24.

Sanctificarea celor doi foşti conducători ai Bisericii Catolice vine după procesul de beatificare, care reprezintă primul pas al trecerii lor în rândul sfinţilor.

Procesul de canonizare se poate desfăşura numai după ce persoanele care urmează să fie trecute în rândul sfinţilor au fost beatificate. Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat la 1 mai 2011, în faţa a sute de mii de credincioşi veniţi din toate colţurile lumii catolice, ca să cinstească memoria primului suveran pontif polonez din istorie.

Papa Ioan al XXIII-lea, care va fi canonizat odată cu Ioan Paul al II-lea, a fost beatificat la 3 septembrie 2000 chiar de cel alături de care urmează să fie trecut în rândul sfinţilor.