Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii a fost sărbătorită, duminică, în Cimitirul Municipal, printr-o caremonie militară organizată de Instituţia Prefectului Bihor şi Garnizoana Oradea, cu sprijinul CJ Bihor şi al Primăriei Oradea. 

Ceremonia a avut loc la mormintele celor trei soldaţi orădeni care şi-au pierdut vieţile la Revoluţia din 1989. Orădenii nu s-au îngeshuit să participe la eveniment, audienţa fiind formată din oficialităţi, politicieni, preoţi, reprezentanţii unor asociaţii şi o mână de elevi de la Colegiul Emanuil Gojdu.

După ora prânzului, lângă mormintele soldaţilor orădeni Adrian-Victor Puşcău (mort la Arad), Marius Cosma (găsit împuşcat în cap la Arad) şi Adrian-Dorin Danşe (mort la Bucureşti, împuşcat în artera carotidă) a avut loc o slujbă religioasă oficiată de episcopul ortodox de Oradea, Sofronie Drincec, alături de mai mulţi preoţi. 

Apoi, noul prefect de Bihor, Dumitru Ţiplea, a citit mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Victoriei Revoluţiei Române. 

La microfon a urmat Liviu Lupea, reprezentant al Asociaţiei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei. Acesta a amintit că în urmă cu câteva zile, la Primăria Oradea, a fost lansată o carte despre Revoluţia de la Oradea, din 1989.

El a spus, de asemenea, că s-a bucurat că au fost realizate, de către Muzeul oraşului Oradea, o serie de cărţi poştale cu imagini surprinse în 22 decembrie în faţa Primăriei Oradea. "Oamenii din imagini, aceştia au făcut Revoluţia împreună cu cei care s-au străduit, înăuntru, să asigure bunul mers al vieţii oamenilor din Oradea şi să nu curgă sânge ca în alte părţi în România", a spus Lupea. 

La mormintele celor trei soldaţi căzuţi la Revoluţie s-au depus apoi mai multe coroane de flori. În ordine, au depus coroane prefectul Dumitru Ţiplea, vicepreşedinţii CJ Bihor Ioan Mang şi Traian Bodea - preşedintele Pasztor Sandor lipsind de la eveniment -, primarul Ilie Bolojan, alături de viceprimarii Florin Birta şi Mircea Mălan, Garnizoana Oradea, reprezentată de locotenent colonel Daniel Luluşa, înlocuitorul comandantului. 

Au depus coroane şi reprezentanţii Asociaţiei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei Române, Asociaţia cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Ascoiaţia Cultul Eroilor, precum şi reprezentanţi ai mai multor instituţii şi partide din Bihor. În faţa mormintelor celor trei soldaţi au ajuns cu flori şi un grup de elevi ai Colegiului Naţional Emanuil Gojdu. 

După defilarea dispozitivului de onoare, în acordurile muzicii militare, alaiul s-a mutat la mormântul eroului Neculai Tomozei (inginer, împuşcat la Remeţi), unde a fost oficiată o slujbă religioasă, urmată de depuneri de coroane.