Chiar dacă se laudă cu pași spre digitalizare și adaptarea la vremurile moderne, instituțiile publice nu contenesc să surprindă cu situațiile absurde în care îi pun pe cetățeni.

Un exemplu elocvent este și cel al Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate, la care mulți bihoreni apelează mai ales vara, înainte de a pleca în vacanțe, cerând eliberarea cardului european de sănătate.

CAS Bihor trebuie să elibereze documentul în 7 zile de la primirea cererii, pe care o acceptă online, lucru altminteri lăudabil. Aberant este, însă, că asiguratul trebuie să trimită și o adeverință prin care să-și demonstreze această calitate, de parcă nu CAS Bihor ar deține această informație!

Dincolo de acest „detaliu”, adesea cardurile europene ajung la asigurați mult peste termenul legal și, de parcă n-ar fi destul, unele mai și sunt tipărite greșit.

A pățit-o o bihoreancă al cărei card a fost emis cu două luni întârziere, dar și cu un nume ce nu avea nicio legătură cu al ei, chit că prenumele, CNP-ul și data nașterii erau corect inscripționate.

„O greșeală de la București”, s-a rezumat să se scuze angajatul CAS Bihor căruia i-a reclamat situația și care a promis că un nou card îi va fi eliberat, de data aceasta corect. În cât timp, cine mai poate ști...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!