Un orădean care locuieşte în Episcopia a sesizat BIHOREANUL despre o nouă poluare marca CET. Miercuri, omul şi-a găsit toată curtea aşternută cu cenuşă.

"La fel ca în fiecare anotimp, dar mai ales iarna, beneficiem săptămânal de un strat "proaspăt" de cenuşă, dar cel de azi (n.r. miercuri) a depăşit orice limite", spune orădeanul. Asta pentru că cenuşa a fost mai multă decât de obicei.

Ca de fiecare dată când vede poluarea, omul a sesizat Garda de Mediu. "Sunt conştient că mare lucru nu voi rezolva cu aceste sesizări, dar poate amenzile primite de CET (pe care indirect tot noi le plătim) să aibă vreun efect", mai spune cetăţeanul.

Problema pulberei de cenuşă care se aşterne peste oraş nu este nouă. Iarna trecută, într-o dimineaţă, toată zăpada din Rogerius şi Episcopia căpătase culoarea gri de la cenuşa căzută.

Electrocentrale Oradea a susţinut atunci că de vină ar fi filtrele învechite, care ar trebui să stopeze cenuşa să urce pe coşul CET-ului şi care necesită sume mari de bani pentru a fi înlocuite. Aceste sume nu sunt alocate întrucât anul viitor municipalitatea va începe construcţia unei centrale noi, pe gaz.