Fereşte-mă Doamne de prieteni! Abia numit în locul orădeanului Mircea Matei, fost PDL-ist şi adversar făţiş al CET-ului, noul director al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Doru Ciocan, promovat de USL, a şi emis ordinul de retragere a licenţei de funcţionare a societăţii Electrocentrale.

Conducerea municipalităţii a aflat cu surpriză săptămâna trecută că noul director uselist a pus în operă ameninţările formulate încă din iarnă de Matei, în ciuda demersurilor făcute la Bucureşti de primarul Ilie Bolojan.

Conform ordinului, CET-ul a rămas fără licenţă de operare pentru activităţile de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice începând cu data de 20 iunie, fapt pentru care Primăria are de ales între contestarea acestuia şi organizarea unei licitaţii pentru desemnarea unui nou operator.

Întrucât primarul Ilie Bolojan s-a pronunţat de la bun început în apărarea Electrocentrale, juriştii societăţii şi cei ai Primăriei se pregătesc de un conflict în instanţă. Concluzia pentru Primăria Oradea? Prietenia unui uselist poate fi mai periculoasă decât duşmănia unui pedelist...