Concurenţi din toată ţara și din străinătate şi-au adus, sâmbătă, câinii în Cetatea Oradea, pentru a participa la concursul Mondioring categoria 1 pentru rasa Ciobănesc Belgian.

Concursul s-a desfășurat în cadrul Campionatului pentru Ciobăneşti Belgieni şi Olandezi, care se întinde pe parcursul întregului weekend în șanţul fortăreței orădene. Mondioring este un concurs ce presupune trecerea prin trei probe a patrupedului, şi anume subordonare (mers la pas, aport, refuz de hrană, etc.), pază şi apărare şi proba de sărituri.

Potrivit organizatorilor de la Clubul local de Ciobăneşti Belgieni şi Olandezi (CCBO), în campionat s-au înscris peste 100 de participanţi, atât din România cât şi din Italia, Ungaria, Austria, Grecia, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Printre concurenţi s-a aflat şi orădeanul Daniel Botnaru (foto), care şi-a adus pentru prima dată câinele la o competiție atât de importantă. "Am venit împreună Dexi, are aproape doi ani, şi chiar dacă nu am mai adus-o până acum la un astfel de concurs, sper să ia un loc cât mai bun", a spus adolescentul.

Pe lângă probele pe care le au de parcurs patrupedele, arbitrii urmăresc şi aspectul fizic. Sâmbătă, premiul pentru "Best female" a fost luat de Angry fox Amidala Padme, o femelă ce apaţine timişoreanului Sebastian Trenka.

Ultima zi a campionatului este duminică, zi în care sunt programate alte trei concursuri. Intrarea la evenimentul chinologic este liberă.

Organizatorul este clubul local CCBO, membru al Asociaţiei Chinologice Române şi al Federaţiei Mondiale Berger Belge. 


Program duminică:

17.11 - Cetatea Oradea, CACIT Mondioring categoria 3 (cu delegat şi aprobare ACMR)
17.11 - Fundaţia Căminul Felix, IGP proba A
17.11 - Stadionul Motorul Oradea, CACIT IGP Proba C