Fortăreața din Oradea a fost animată de Ziua Copilului. În program a fost inclus și un show de dans prezentat de Darius Mabda, adolescentul orădean care a câștigat anul trecut concursul „Românii au talent”, acesta primind aplauze puternice pe scena de acasă.

Sute de prichindei au alergat joi de la o atracţie la alta prin Cetate: de la ateliere de pictură şi robotică la carusel, tobogane gonflabile sau la standurile pline cu bunătăţi. Printre cele mai căutate activităţi au fost turele printr-o mică piscină la "bordul" unor lebede gonflabile ori săriturile pe trambulină.

Unii dintre participanţi s-au adunat în curtea Palatului Princiar, după ora 18, când pe scenă a apărut adolescentul orădean Darius Mabda, care a oferit mai multe momente de dans contemporan combinate cu mişcări de balet. Una dintre coregrafii a fost prezentată pe piesa lui Shawn Mendes, "In my blood".

Spectatorii l-au aplaudat pe tânărul dansator şi chiar i-au strigat numele între reprezentații. 

Pe aceeaşi scenă a urcat şi ventriloca Ana Maria Mărgean, și ea câștigătoare a concursului „Românii au talent”, care a făcut show împreună cu marioneta sa şi a cântat câteva piese din repertoriul unor artişti cunoscuţi precum "Rolling in the deep" a lui Adele ori "Euphoria" a lui Loreen.

La un moment dat, adolescenta i-a provocat pe cei din jurul scenei să încingă şi o horă. Fără să stea pe gânduri, zeci de petrecăreţi s-au luat de mâini şi au dansat în cerc.

"A fost cea mai frumoasă zi!", i-a spus un băieţel tatălui său.

După ora 19, în cetate au început să apară şi o mulţime de adolescenţi, pentru concertele care urmau să fie susținute de Florian Rus, DJ Vision & Storm Events și Bruja.

În acest an activităţile de Ziua Copilului au fost organziate de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (Visit Oradea) în trei locaţii: în Cetate, în Orăşelul Copilului din cartierul Rogerius şi în Parcul Barcăului din cartierul Ioşia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!