Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor au început urmărirea penală faţă de un cetăţean maghiar în vârstă de 32 de ani, pentru evaziune fiscală.

"Acesta este suspectat că, în perioada 2007-2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a efectuat achiziţii intracomunitare de produse petroliere din Ungaria şi Slovacia în valoare de 2.136.808 lei, pe care ulterior le-ar fi comercializat către diferite societăţi din judeţul Bihor", a anunţat, miercuri, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Bărbatul este acuzat că nu a declarat la Finanţe şi nici nu a înregistrat operaţiunile în evidenţele contabile ale societăţii pe care şi-a deschis-o în Oradea şi s-a sustras astfel de la plata taxelor şi impozitelor la bugetul de stat cu suma de 1.053.937 lei.

Poliţiştii SIF continuă cercetările, pentru stabilirea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului. "Bărbatul este cercetat în stare de libertate, dar se sustrage urmăririi penale", a precizat Dinu pentru BIHOREANUL.