Trei persoane din Irak, Siria și Maroc au fost prinse, în noaptea de joi spre vineri, de polițiștii de frontieră bihoreni în timp ce încercau să treacă frontiera spre Ungaria ilegal, prin localități bihorene.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, poliţiştii Sectorului Borş au desfăşurat, joi, o acţiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona lor de acţiune. Aşa au depistat, la ora 23.30, două persoane în zona localităţii Tămăşeu, la circa 400 de metri de linia de frontieră. Cele două persoane au fost preluate şi transportate la sediul instituţiei.

"În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt doi cetăţeni din Irak, respectiv Maroc, solicitanţi de azil în ţara noastră. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei", se arată în comunicat.

În aceeaşi zi poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au descoperit într-un tren internaţional, care circula pe ruta Baia Mare - Nyirabrany, un cetăţean sirian, în vârstă de 24 de ani. 

În ambele cazuri, autorităţile vor efectua cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.