Echipa bihoreană de fotbal CF Bihorul Beiuş, câştigătoarea fazei judeţene Bihor a Cupei României, şi-a aflat adversarul din primul tur naţional al competiţiei KO din fotbalul românesc. Aceasta este Olimpia Satu Mare II.

Adversarul a fost stabilit pe criterii geografice de Federaţia Română de Fotbal, care a stabilit programul celor 37 de meciuri din primul tur naţional al Cupei României pentru data de 15 iulie, cu începere de la ora 17.30.

Echipa Bihorul Beiuş a câştigat în premieră faza judeţului Bihor la fotbal în acest an, când a învins pe teren propriu, în finală, formaţia Crişul Sântandrei. În campionatul Ligii a IV-a, ediţia 2014-2015, CF Bihorul a ocupat însă locul al VI-lea.

De precizat că jucătorii de la Bihorul Beiuş se vor reuni luni, 13 iulie, cu doar două zile înaintea meciului din cupă, sub comanda noului antrenor, care este Rudy Kovacs, tehnician care în sezonul trecut a condus echipa de ligă a III-a CS Oşorhei.

De partea cealaltă, sătmărenii de la Olimpia II reprezintă o formaţie puternică, aceştia reuşind să câştige atât campionatul cât şi cupa în judeţul Satu Mare.

De precizat şi faptul că pe banca tehnică a Olimpiei II se află doi antrenori cunoscuţi fotbalului bihorean, Mircea Bolba, fost jucător la FC Bihor, în perioada de glorie de la sfârşitul anilor 80 a echipei orădene, şi Cristian Popa, un orădean, care a evoluat la juniorii lui FC Bihor.

Partida dintre CF Bihorul Beiuş şi Olimpia Satu Mare II se va disputa miercuri, 15 iulie, cu începere de la ora 17.30, pe Stadionul Francisc Matei din Beiuş, pentru că, după regulament, jocurile se desfăşoară într-o singură manşă, pe terenul formaţiei mai slab cotate.

Dacă după cele 90 de minute de joc, scorul va rămâne egal, se va trece la prelungiri, iar dacă egalitatea va persistă, pentru departajare se va trece la loviturile de la 11 metri.

Federaţia Română de Fotbal a stabilit programul celor 37 de meciuri din Cupa României după o împerechere pe criteriu geografic. Dintre echipele participante în primul tur, 42 sunt  câştigătoare ale fazelor judeţene, iar 32 provin din Liga a III-a, de pe locurile 9-14 din sezonul trecut.


Iată programul jocurilor din Ardeal şi partea de vest a ţării din primul tur al Cupei României la fotbal, ediţia 2015-2016 (miercuri, 15 iulie, ora 17.30):

LSS Voinţa Sibiu (SB) – Înfrăţirea Agromec Hărman (BV)

Unirea Cristuru Secuiesc (HR) – Avântul Reghin (MS)

ASA Târgu Mureş 2 (MS) – CS Iernut (MS)

FC Păpăuţi 2 (CV) – FC Zagon (CV)

ACS Dumitra (BN) – Gloria Progresul (BN)

Viitorul Ulmeni (MM) – Unirea Dej (CJ)

Luceafărul Bălan (SJ) – Sănătatea Cluj (CJ)

Someşul 2010 Apahida (CJ) – Arieşul 1907 Turda (CJ)

Bihorul Beiuş (BH) – Olimpia 2 Satu Mare (SM)

Performanţa Ighiu (AB) – Industria Galda (AB)

Şoimii Lipova (AR) – CS Ineu (AR)

Şoimul Băiţa (HD) – FC Hunedoara (HD)

Ripensia Timişoara (TM) – Minerul Mehedinţi 2010 (MH)

CSM Şcolar Reşiţa (CS) – Ştiinţa Turceni (GJ)