Emoţiile jocurilor din ultima etapă se vor simţi de la locul 2 în jos. Prima poziţie şi, implicit, titlul de campioană, s-au stabilit deja. CFR Cluj a învins cu 2-1 pe Internaţional Curtea de Argeş şi a obţinut cele trei puncte de care avea nevoie pentru a tranşa disputa indirectă cu cele trei echipe care mai trăgeau nădejde la titlu.

Ardelenii n-au jucat extraordinar nici în acest meci, ba chiar adversarii lor au intrat mai bine în joc şi le-au dat emoţii încă din minutul 2. Primul gol al gazdelor a venit în urma unei grave greşeli în defensivă, a ivorianului Ousmane Viera, fundaş central luat de argeşeni cu împrumut, tocmai de la CFR. Tot el a pus decisiv umărul şi la al doilea gol, urmărindu-l doar cu privirea pe Ciprian Deac, jucătorul care a marcat pentru 2-1.

Titlul în România îi asigură lui Arpad Paszkany în jur de 12 milioane de euro din Europa, bani de care se aude că patronul are nevoie ca de aer pentru afacerile extra-fotbalistice, astfel că nu se ştie încă dacă vom asista la investiţii în echipă în această vară.

Deşi lucrurile sunt clare în Liga I în ceea ce priveşte echipa de pe primul loc, la cei care sărbătoresc acum ele nu sunt deloc limpezi. Sunt foarte mari şanse ca în câteva săptămâni să asistăm şi la demiterea italianului Mandorlini, în ciuda asigurărilor ce i-au fost date de şefii CFR-ului. Echipa, deşi campioana sezonului 2009/2010, joacă slab şi a avut noroc de a fi cea mai răsărită, într-un campionat cenuşiu.

Jucătorii echipei CFR Cluj au primit, sâmbătă seară, tricourile şi medaliile de campioni ai României şi trofeul care îi recompensează pentru câştigarea celui de-al doilea titlu din istorie. Medaliile şi tricourile de campioni au fost oferite de vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Alexandru Boc, şi de secretarul general al ligii, Valentin Alexandru.