Ediţia din acest an Eurovision a atras peste 90 de artişti români dornici să-şi reprezinte ţara în cea mai cunoscută competiţie muzicală din Europa. Înscrierile pentru selecţia naţională s-au făcut luni la TVR.

Între artiştii care se vor anul acesta la Eurovision se numără şi orădeanul Dutka Andras, care şi-a luat un nume de scenă, şi anume Andy Roll. Acesta s-a înscris în competiţie cu melodia "Change my world", o baladă pop-rock.

Timp de ani de zile, Dutka Andras a fost proprietarul celebrului club orădean Blue Monday, care a avut mai multe locaţii şi unde iubitorii muzicii rock puteau asculta live piesele preferate cântate de trupa casei, condusă de Dutka, precum şi de formaţii venite în concert.

De asemenea, rockerul a făcut parte din trupa King Bee şi a fost invitat de mai multe ori în spectacolele date de Rock Filarmonica Oradea. De câţiva ani, Dutka locuieşte la Bucureşti unde lucrează ca producător muzical, dar îşi şi continuă propria carieră.

Din cele 90 de piese înscrise în selecţia naţională a Eurovision, un juriu de specialitate va selecta un număr de 12 piese care vor concura în semifinala concursului pe 4 martie, două zile mai târziu urmând să aibă loc finala naţională. Ambele gale vor avea loc în Sala Polivalentă din Baia Mare fiind transmise în direct de TVR.