La doi paşi de bolnavii internaţi la Spitalul Militar Focşani, comandantul unităţii, Constantin Adochiţei, a participat la o petrecere de pomină, stropită cu mult alcool şi condimentată cu show-uri de striptease.

Imaginile care-l arată pe şeful spitalului chefuind au fost făcute publice luni de România TV. În fotografii se văd nişte tinere dezbrăcate chiar în spital, cocoţate pe birouri.

Ministrul Apărării a declarat că a dispus un control pentru a afla ce se întâmplă. "Nu sunt de acord ca într-o instituţie militară să se întâmple aşa ceva. În acest sens, am dispus un control pentru a afla ce s-a întâmpla acolo şi să dispunem sancţiunile necesare. Mă deranjează orice ofensă care prejudiciază imaginea armatei. Nimeni nu este împotriva distracţiei, dar nu într-o instituţie militară", a declarat la România TV Mircea Duşă.

Comandantul Spitalului este un personaj controversat, care în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru malpraxis, iar procurorii Parchetului Militar Bacău au deschis un dosar penal pe numele lui, după ce o pacientă l-a reclamat că a cerut 500 de lei mită, pentru o intervenţie chirurgicală.

La data respectivă, dr. Constantin Adochiţei făcea o declaraţie şoc şi spunea că toţi colegii săi primesc atenţii de la pacienţii mulţumiţi de reuşitele intervenţiilor chirurgicale.