La fel ca în alţi ani, orădenii care nu evadează din oraş de 1 Mai sunt chemaţi la un chef tradiţional cu folclor în Parcul Bălcescu, unde vor cânta mai multe ansambluri folclorice din judeţ, invitat special fiind interpretul Cornel Borza.

De la chef nu vor lipsi nici alte ingrediente tradiţionale: mititei, bere şi jocuri pentru copii.

Pe 1 mai, programul artistic va începe la ora 15, când pe scena din parc vor urca mai multe ansambluri folclorice promovate de Centrul Judeţean pentru Conversarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor: "Cununa de pe Criş" din Tilecuş, "Floarea Barcăului" din Marghita, "Crisia" din Cociuba Mare, "Plaiurile Crişului Repede" din Sîntandrei şi Taraful "La Obîrşii la Izvor".

De asemenea, vor cânta şi soliştii Romina Nemeş-Silaghi, Ioana Urs, Lavinia Chifor, Andrei Corb, Adriana Ştiube, Violeta Gherman, Andrei Dem şi Roxana Berinde. Recitalul lui Cornel Borza va începe de la ora 19.30.

Administratorul Parcului Bălcescu a programat concerte şi în zilele de sâmbătă (29 aprilie) şi duminică (30 aprilie), tot începând cu ora 15. Sâmbătă vor cânta grupurile Vivere şi Meda Music, precum şi ansamblurile "Moştenitorii Cântecului" şi "Auşana".

Duminică, pe scena din parc va urca un grup de la Palatul Copiilor, Grupul Vocal Poienarii, precum şi "Steluţele şi stelele Bihorului".