Episcopul ortodox a renunţat în ultima clipă la cheful de ziua lui pregătit de preşedintele Centrocoop, Ioan Crişan, la restaurantul Ciuperca.

Sofronie s-a tulburat aşa tare văzând că Bihorel a aflat de chermeză încât miercuri, după slujba de la biserica din Sânmartin unde slujeşte ginerele lui Crişan, Lucian Gîgă, s-a retras în palatul episcopal.

Masa îmbelşugată cu ciorbă de peşte şi cotlet de rechin a rămas organizatorilor şi apropiaţilor acestora, mai multe feţe bisericeşti perindându-se pe la localul de pe Deal.

Sofronie a ales să primească urările şi peşcheşurile la adăpostul odăilor din Episcopie, acumulând frustrări pe care le-a revărsat apoi într-un drept la replică. Biroul de presă al Episcopiei, îndeobşte foarte amorţit, a scris prompt că nici vorbă de chermeză, astfel că "sursele de informare ale autorilor atacurilor din presă nu au nimic în comun cu bucuria de a sluji Biserica lui Hristos, fiind nimic altceva decât suflete mici şi mincinoase". Dar oare turma nu-i oglinda păstorului?