În ciuda vremii răcoroase şi a ploii care a început sâmbătă seară, sute de orădeni s-au distrat în cortul amplasat în Cetate, în cea de-a doua zi a Das Fest, festivalul cu specific bavarez organizat de hotelul Ramada.

Primul concert al serii a fost al trupei târgu-mureşene Koszika & The Hot Shots, care doar i-a încălzit pe orădeni pentru distracţia care a început după ora 20.30. Atunci, pe scenă au urcat austriecii de la Gastein, care au în repertoriu melodii nemţeşti, dar şi ale unor trupe celebre, precum ABBA ori Boney M.

Aşa cum i-au obişnuit deja pe orădeni, muzicanţii nelipsiţi de la cele şapte ediţii ale festivalului din Oradea au făcut spectacol: au dansat pe mese, au flirtat cu doamnele şi domnişoarele din cort, le-au cerut domnilor să le facă cinste cu băutură şi s-au întrecut în glume.

Efectul? În scurt timp, orădenii au aplaudat, au cântat, au dansat, ba chiar s-au urcat şi ei pe mese, arătând cât de bine se distrează. Ropote de aplauze au primit austriecii şi când unul dintre trompetiştii trupei a cântat cu un inel în flăcări agăţat în capătul instrumentului.

Ploaia tot mai aprigă i-a făcut pe mulţi dintre petrecăreţi să plece înainte ca spectacolul să se fi încheiat, astfel că la finalul concertului în cort erau destule mese libere.

Das Fest continuă şi duminică, tot în Cetatea Oradea. Pe scenă vor urca Joe Balogh & Friends, Banes Party Band şi Dan Helciug & Spitalul de Urgenţă.