Adrian Mutu poate ajunge chiar la închisoare după ce a bătut un chelner într-un local din Florenţa şi i-a provocat acestuia o fractură de sept. Fotbalistul român se apără cu o afirmaţie şocantă: "Am fost ameninţat că voi sfârşi la fel ca românca de la metroul din Roma!". Mesajul a fost transmis de "Briliant" prin intermediul avocaţilor săi, Nino D'Avirro şi Michele Ducci.

"Mutu a reacţionat la repetate ofense cu caracter rasist din partea chelnerului kosovar, care l-a şi ameninţat că va avea acelaşi sfârşit ca românca de la Roma", au spus cei doi avocaţi, potrivit presei italiane.

Chelnerul făcea referire la cazul asistentei Maricica Hăhăianu, o româncă decedată într-un spital din Roma la câteva zile după ce a fost agresată de un tânăr italian într-o staţie de metrou.

"Sunt sigur că lui Adrian îi pare rău, dar oricum nu are scuză: trebuia să gândească înainte de a reacţiona", a afirmat şi agentul lui Mutu, Victor Becali.

Luni, la sediul Fiorentinei, oficialii clubului discută despre măsurile ce se impun în privinţa fotbalistului. O variantă ar fi aplicarea unei amenzi usturătoare şi neincluderea lui în lotul pentru meciul de la Catania, primul pe care Mutu ar urma să-l joace după nouă luni de suspendare. Însă antrenorul Fiorentinei, Sinşa Mihajlovic a subliniat chiar şi după acest incident că pentru el Mutu este indispensabil.

"Pentru Mutu va fi mereu un loc în echipa mea. Este un jucător foarte important şi sper că-l voi avea la dispoziţie pentru deplasarea la Catania. Trebuie să-l înţelegem şi pe el, pentru că nu joacă de nouă luni. Nici eu, nici echipa nu-l vom abandona", a spus Mihajlovic.