Unul dintre locurile preferate ale bihorenilor pentru o evadare în weekend, satul Şuncuiuş, a fost duminica trecută şi opţiunea de relaxare a managerului public din Primăria Sânmartin, Ciprian Anta. Acesta a fost surprins de o consăteană, Ecaterina Minea, pe terasa pensiunii Gradia, alături de două tinere şi cu o bere în faţă.

Dar asta nu ar fi o problemă, ci că s-a dus la munte cu maşina de serviciu, o Dacia Duster cu numărul BH-53-ROH, care are şi un autocolant specific achiziţiilor pe fonduri europene, fiind cumpărată printr-un proiect transfrontalier al Primăriei. Într-un videoclip live pe Facebook, Minea a arătat cum se relaxează Anta în weekend cu maşina Primăriei şi, cel mai probabil, cu combustibilul plătit de săteni.

Prins în ofsaid, funcționarul n-a zis mare lucru, doar a amenințat-o pe reclamantă cu judecata, iar apoi şi-a chemat un coleg funcţionar din Sânmartin să ducă maşina, semn clar că berea din faţa lui era cu alcool.

Primarul Cristian Laza îşi apără omul, dar pretinde că acesta era la Şuncuiuş în interes de serviciu, ca să vadă un model de proiect Ro-Hu pentru arii protejate din zonă, ocazie cu care s-a oprit să se răcorească pe terasă. Prin urmare, ar trebui lăudat că lucrează şi în timpul liber. Pesemne că aerul de munte îi prieşte la concentrare...