Un restaurant chinezesc de pe str. Calea Aradului nr. 31 a fost demolat de Primăria Oradea, după ce contractul pe care firma îl avea cu municipalitatea a expirat, iar construcția a încălcat normele locale de urbanism.

Utilajele specifice lucrărilor de demolare au descins la local marți, spre nemulțumirea proprietarului restaurantului care era amenajat ca o terasă închisă la parterul unui bloc. Miercuri, totul era pus la pământ, iar muncitori recuperau materialele care puteau fi refolosite.

Demolarea a fost cât se poate de justificată, spun reprezentanții Primăriei Oradea. „S-a pus în aplicație o dispoziție a primarului privind eliberarea amplasamentului, pentru că nu se mai deținea un titlu valabil”, a declarat miercuri pentru BIHOREANUL Claudia Bonchiș, angajată a biroului de presă din Primăria Oradea.


Restaurantul chinezesc era închis de mai mult timp

Concret, contractul pe care firma Ropet Impex l-a încheiat cu Primăria Oradea în anul 2000 pentru concesionarea unei suprafețe de 183 de mp de pe domeniul public a expirat în vara acestui an, iar municipalitatea nu a mai avut nicio intenție să îl prelungească.

De altfel, încă de anul trecut, a notificat societatea comercială că nu va mai prelungi contractul, mai cu seamă că firma a ridicat respectivul restaurant fără să respecte normele locale de urbanism.

„Nu s-a respectat documentația de urbanism pentru realizarea de lucrări. Au fost mai multe reclamații de la locuitorii din zonă pe această temă”, a mai spus Bonchiș.

Restaurantul era închis deja de mai multă vreme, iar reprezentanții firmei Ropet Impex au refuzat să participe la discuții de mediere cu angajații Primăriei Oradea, înainte de rezilierea contractului.

Totuși, marți, când muncitorii au descins să demoleze localul, un reprezentant al firmei a fost și el prezent, cu propria echipă de demolare, și a vociferat nemulțumit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!