Chinezii sunt făcători de minuni. Construiesc drumuri mai repede ca orice altă naţie de pe Terra, ridică hoteluri de zeci de etaje peste noapte, iar acum se pot lăuda cu o nouă minune ridicată în deşertul Mongoliei: Desert Lotus Hotel.

În mijlocul deşertului, la sute de kilometri de coastă sau de orice metropolă, a apărut un hotel exclusivist. Explicaţia este simplă: Desert Lotus Hotel a fost construit în apropierea oraşului Baotou, situat în Mongolia Interioară (o regiune autonomă din China), de unde se extrag 50% din mineralele rare ale lumii. Minele din Baotou, de unde se extrag mineralele rare incluse în televizoare şi smartphone-uri, prosperă şi atrag după ele proiecte grandioase.

Hotelul are o fundaţie de metal, umplută cu nisip, iar la construcţia sa nu s-au folosit deloc ciment sau apă. Lângă hotelul propriu-zis, chinezii au amenajat plaje, piscine şi locuri de joacă pentru copii.

Într-una dintre imaginile spectaculoase publicate de Gizmodo, se poate observa în zare oraşul industrial Baotou. Gizmodo scrie că, pe măsură ce cererea de minerale rare va creşte, este posibil ca astfel de stabilimente să apară tot mai des.